Ексдепутатка блокира поръчка за 9,5 млн. лева

Image_1919407_126Строителството на нова болница с лъчетерапевтичен комплекс в Пловдив за 9,5 млн. лева е блокирано, тъй като фирмата на бившата депутатка от ГЕРБ Зоя Георгиева е обжалвала конкурса за избор на наздор. “Касстрой ЗГ” е отнесла въпроса до Комисията за защита на конкуренцията и това пречи да започне изграждането, съобщиха от общинската комисия.

Процедурата, за която въпросната фирма е кандидаствала, е на стойност 14 000 лева. Тя обаче е била отстранена от участие в надпреварата заради неизрядна документация.
“Ще се срещнем в съда”, отсякла в телефонен разговор пред представител на комисията в градската управа бившата парламентаристка. Тя се прочу с това, че веднага след разпускането на 41-ото Народно събрание се регистрира като безработна заедно с колежката си Величка Шопова. За това свое действие двете не попаднаха в листите на ГЕРБ за предстоящия вот.

До произнасянето на КЗК нищо не може да се прави, а строителството на болницата трябваше да започне преди две седмици, обясниха от кметството. За изпълнител на обекта е избрана “Главболгарстрой”. В изграждането на комплекса общината участва с 3,5 лева, а за оборудването са осигурени европейски пари. Предвижда се да бъде направена чисто нова сграда и в нея да бъде разположен лъчетерапевтичният комплекс. С уникалната апаратура ще се лекуват болни, поразени от коварната диагноза.

Зоя Георгиева отрече “Касстрой ЗГ” да е нейна. “Аз работя в нея, но тя си има управител, трябва да питате него”, заяви тя. И обясни, че фирмата отдавна била продадена на друго лице. Помолена да каже кой я оглавява, тя отсече: “Нямам право да изнасям информация как се казва той”. А после допълни, че управителят бил 10 дни в командировка.

Нейни съпартийци разкриха, че във името на фирмата продължава да стои абревиатурата “ЗГ”, което означавало “Зоя Георгиева”.

“Моля ви, оставете ми да си гледам живот”,каза отегчено тя.