Станишев: Цветанов да не участва в изборите по никакъв начин

Image_1920835_126Налице са достатъчно основания Цветан Цветанов да излезе от политиката, да излезе от листите на ГЕРБ, да не участва в изборите по никакъв начин и да не възпрепятства правосъдието. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция по отношение на проверката на прокуратурата по сигнала за незаконно подслушване. Станишев напомни думите на Цветанов, че ще подаде оставка, ако сигналът се потвърди. Председателят на социалистите изтъкна, че обявените днес от прокуратурата данни са красноречиви и шокиращи и на практика на този етап две трети от сигнала е потвърден. „Това няма как да не ни стряска”, заяви Станишев и напомни за увещанията на Цветанов, че всичко е наред и няма основание за притеснение.

Лидерът на БСП коментира и опитите на Цветанов да се измъкне от скандала с обясненията, че е политическо лице и не се занимава с техническата част. Станишев напомни, че по закон СДОТО е подчинена на министъра и той носи отговорност да дейността на структурата. Лидерът на БСП подчерта огромните пари, които се харчат за подслушване. Станишев напомни и думите на Цветанов, че е прекършил гръбнака на организираната престъпност. В действителност обаче се оказва, че е прекършена българската демократична държавност, категоричен е лидерът на БСП.

Според Станишев в случая става дума за нещо, което е не само злоупотреба с властта на МВР, но и за система за злоупотреба с власт, която подкопава демократичните принципи в България.

„Когато внесох сигнала, разчитах, че няма да се потвърди”, отбеляза Станишев. Той призова прокуратурата да стигне докрай проверката. Лидерът на БСП настоя Бойко Борисов да отговори дали е знаел за нарушенията.
Очаквайте подробности.